15 Haziran 2017 Perşembe

Android Cep Telefonları İçin Rehber, Sms, Çağrı, Fotoğraf Yedekleme ve Geri Yükleme

Rehber Yedekleme ve Geri Yükleme

İlk olarak kendimize bir uzantısı @gmail.com olan Google Hesabı alıyoruz. Android telefonu kullanıyorsanız, zaten kullanmaya başladığınız anda sizden Google Play'e girebilmek ve hesabınızı tanımlamanız için sizden gmail hesabı mailinizi ve şifrenizi girmenizi istiyor.

Şimdi cep telefonunuzun rehberine tıklayıp, ayarlar kısmına girin. Hesaplar ve Senkronizasyon kısımına basıp, karşınıza çıkan *****@gmail.com hesabınızın üzerine tıklayın. Menü'den veya karşınıza çıkmışsa Şimdi senkronize et'i seçin, yada karşınıza çıkan kişiler kısmına onay işareti koyup ayarların yüklenmesini bekleyin.
Bunu yaptıktan sonra Rehberinizdeki kişiler gmail hesabınızda, kişilerim olarak kaydolunacaktır. Herhangi bir cihazda veya telefonda bu rehberinizi mail hesabınızı girerek otomatik yüklemiş olacaksınız. Eğer kişilerinizdeki resimleri değiştirmek, yada bilgisayar üzerinden ayar çekmek isterseniz. Gmail Hesabınıza girdikten sonra https://contacts.google.com adresinde görebilirsiniz. Ve buradan ayarlamalar eklemeler, çıkarmalarda yapmanız mümkündür. Rehberinizi her ihtimale karşı bu şekilde yedeği bulundurmanız birgün sizi bazı endişelerden kurtaracaktır.

Dikkat: Her ihtimale karşı rehberinizin yedeklendiğinden emin olmak için https://contacts.google.com bu adrese girdiğinizde kişi listenizi görmeniz gerekiyor. Eğer görmüyorsanız, yedekleyememişsiniz demektir. Tekrardan kontrol ediniz.
Sms Mesajlarını  ve Arama Kaydını Yedekleme ve Geri Yükleme
Telefondan kurduktan sonra programı açıp, aktif ediniz ve ayarlarını kendinize göre seçiniz.



Fotoğraf Albümlerini Yedekleme ve Geri Yükleme
Mağazalardan Fotoğraflar (Photos) uygulamasını indiriniz. Gmailinize giriş yaptıktan sonra bilgisayardan fotoğraflarınızın yedeklendiğinden emin olmak ve düzenlemek için https://photos.google.com/ adresine girebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları:
1- Yapacağınız yorumun, yazıyla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2- Yazım ve dilbilgisi konusundaki hassasiyetinizi yorumlarınızda da gösteriniz.
3- Her zaman nazik bir üslûp kullanmaya özen gösteriniz.
4- Yukarıdaki kurallardan herhangi birine uymamanız durumunda, site sahibi yorumunuzu yayınlamama hakkına sahiptir.